vrijdag 25 januari 2019 17:23

Fototip: Creëer rust en vertrouwen

Geschreven door

Veel honden vinden een fotocamera of eigenlijk de grote (tele)lens best spannend, het lijkt net een groot oog dat je aanstaart of je zelfs fixeert. Niet voor niets dat veel honden weglopen of hun hoofd wegdraaien (als kalmerend signaal) en laten zien dat ze veel te spannend vinden.

Kortom om goede foto's van je hond of kat te kunnen maken, moet je eerst zorgen dat ze zich op hun gemak voelen en vertrouwen scheppen. Ga lekker bij ze zitten, laat ze de camera zien en besnuffelen, doe ff gek, geef ze een massage of wat lekkers, maar laat ze op hun gemak voelen. Maak regelmatig in korte en leuke sessies wat foto's en laat ze zo wennen aan het uiterlijk en het gevoel van de camera en het poseren. Als je dat regelmatig doet, wordt het nemen van die unieke en leuke ontspannen foto een stuk makkelijker.

Dierenfotografie is hartstikke leuk om te doen, maar ook vaak moeilijker dan je denkt. Niet alleen moet je je camera kennen en snel kunnen bedienen om de juiste instellingen te doen voor de mooiste scherptediepte en de juiste sluitertijd, maar daarnaast moet je ook nog eens je huisdier in de juiste houding/positie krijgen en dan in de omgeving en het licht dat op dat moment het mooiste past..

Heel veel (honden)fotografen komen bij mij op workshop of vragen via facebook om tips. Natuurlijk ben ik benieuwd naar jullie foto's, laat herust een reactie achter.

Volg deze pagina om geen tip te missen..

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

 
Inspired by Bandhu Hondenfotografie. *Verrassend Anders*